Сало має бути завтовшки від 3 до 6 сантиметрів: це говорить про те, що свиня була не старою Сало старої свині їсти не треба, воно дуже тверде, особливо біля шкірки. Шкірка сала має бути світлою (темна — у старих свиней) і обов'язково без щетини.Mar 13, 2018

Найсмачнішим вважається сало зі спини або з бічної частини туші, вона більш ніжна і м'яка, має тонку шкірку. Сало з щоковини, шиї та голови набагато жорсткіше і має більш товсту шкіру. Сало з черевної частини свині рівномірно чергується м'ясними прошарками та має тонку ніжну шкірку.

Сало краще їсти термічно необроблене, свіже чи солоне. А ось засмажене сало лікарі є не рекомендують – вплив високих температур протягом тривалого часу змінює склад жирів не на краще.

Яке свиняче сало на смак Свиняче сало – Пружне, але дуже ніжне, що тане в роті. За консистенцією та частково навіть за смаку нагадує гарне вершкове масло. Як правило, сало їдять у засоленому вигляді з часником і спеціями – тоді воно стає дуже ароматним і ще смачнішим.