У гарного гарбуза щільна шкірка. Перевірити легко: натисніть пальцем на гарбуз і подивіться, чи не залишаються вм'ятини. Щоб зрозуміти, стиглий гарбуз чи ні, постукайте по ньому. Звук має бути глухим, але виразним.

Найкращі смачні сорти гарбуза

  • Гарбуз Баттернат Зовні вона схожа на гітару, пляшку, грушу, кабачок з потовщенням на одному кінці. …
  • Гарбуз «Помаранчеве сонце» Цю гарбуз іноді називають «Помаранчеве літо». …
  • Гарбуз «Зимова солодка» Цей сорт повністю виправдовує свою назву та довго зберігається. …
  • Гарбуз «Мармурова»

29 Oct 2019

Вона солодка та ароматна, її можна їсти сирою (наприклад, у салаті), а можна готувати з неї кашу, пюре, оладки та пироги. В Індії з неї навіть роблять чудову халву! Мускатні гарбуза ще й найекономічніші — усередині суцільна м'якоть і майже ніякого насіння.

У твердокору гарбуза товстіша і грубіша шкірка, а м'якоть більш волокниста і пухка. Мускатний гарбуз вважається найсмачнішою і найсолодшою ​​з усіх. Її м'якуш щільний і маслянистий, волокон там не так багато. У ній міститься до 11,5% цукрів, тому з такої гарбуза можна зробити десерти.