якщо ви купуєте спаржу упакованою в пакет, то конденсату там бути не повинно; якщо з виду спаржа підсохла і з ознаками в'янення – краще не брати такий продукт; вибирайте спаржу без темних плям та максимально чистої; якщо стебло спаржу кругле – спаржа хороша.Aug 11, 2021
Спаржа найсмачніша, коли вона щойно зібрана. Незалежно від того, купуєте ви її невеликого розміру або у вигляді гігантських стебел, завжди стежте за тим, щоб вона була твердою і соковитою, а не сухою і зморшкуватою. Не беріть стебла, які мають знебарвлені ділянки, порізи чи слиз на кінчиках.
Тонка спаржа відмінно підходить для смаження та гасіння. Спаржа товстіша хороша для запікання або приготування на грилі. Краще вибирати товсту спаржуякщо хочеш подавати цілі стебла (навіть просто приготовлені на пару). Стебла середньої товщини підходять практично для будь-якого способу приготування.
В основному, спаржа буває 3 кольорів – зелена, фіолетова та біла.Основні критерії такі:
- Якщо стебла потерти одне одного – вони “пищатимуть”;
- Пелюстки на головці щільно притиснуті;
- Стебла блискучі та гладкі, зріз вологий;
- Якщо натиснути на зріз, то бризне сік з нього;
- Стебла не гнуться, а переламуються з бризками.