Злегка спираючись на пляшку, точно по центру і вертикально енергійно вкручує штопор в пробку приблизно на один виток. Якщо ви зробили це правильно, і штопор перпендикулярно увійшов у пробку, продовжуйте вкручувати вже плавно та з мінімальними зусиллями.

Поліетиленовий ковпачок підрізають коротким ножем. Після цього шийка пляшки протирають ручником і вкручують штопор у пробку. Потім, тримаючи шийку пляшки лівою рукою, правою обережно витягують пробку. Розлив вино в келихи або чарки, офіціант ставить пляшку на стіл.

Вкрутивши штопор, сомельє акуратно дістає затор, але не до кінця. Далі він бере ручник і легким рухом витягує пробку. Якщо він відкриє відразу, то вийде бавовна, яка дуже неприємна. Пам'ятайте, вино любить тишу та обережність.

Підійдіть до клієнта з лівого боку та презентуйте йому пляшку під невеликим нахилом, щоб гостю було зручно прочитати етикетку і переконатися, що саме це вино він і замовляв; Розмістіть пляшку на допоміжному столику та зачистіть шийку від захисної плівки.