Діємо за схемою:

  1. Келих ставимо на стіл. Тримати його на вазі – правило поганого тону.
  2. Напій наливаємо, взявши пляшку обома руками. …
  3. Коли порція вина вже в келиху, трохи повернемо пляшку, щоб залишки алкоголю не залишилися на шийці.
  4. Протираємо шийку серветкою і ставимо напій на стіл.

Офіціанти наливають вино завжди правою рукою, тримаючи руку над етикеткою та підійшовши до відвідувача праворуч. Чарки та келихи не наливають догори, зазвичай залишають 2 см до краю. Принісши винозамовлене відвідувачем, офіціант повинен показати йому етикетку і після цього, отримавши дозвіл, відкоркувати пляшку.

Момент подачі вина гостям також має свої правила: спочатку напій наливають найстаршим за віком жінкам, потім жінкам, які є наймолодшими за столом. Тільки після цього вино наливають у келихи чоловікам.