Якщо змішати трохи бальзаміка зі свіжою оливковою олією, вийде смачна салатна заправка. Якщо подати її окремо зі шматочками свіжого хліба, які можна в неї макати, це може стати чудовим початком обіду. Добре підходить бальзамік для маринадів. У цьому випадку смак страви набуває тонкого смаку.

В італійській кухні бальзамічний оцет використовується у складі соусів до овочів, м'яса, риби.Існують такі протипоказання до застосування оцту:

  • висока кислотність, виразка шлунка;
  • виразкові утворення у кишечнику;
  • індивідуальна нестерпність продукту.

Apr 24, 2018

Бальзамічний оцет – натуральний та смачний антисептик. Цей продукт здатний пригнічувати розвиток патогенної флори на слизових та перешкоджає утворенню запального процесу. Також цей оцет покращує кровообіг, сприяє відновленню та зміцненню імунної системи після хвороби.