Перше запалення свічки має тривати до того часу, поки віск не розтане до країв склянки. Цей процес може тривати від 40 хвилин до 2 годин. Тоді свічкова маса добре прогріється, що допоможе запобігти появі лунки навколо ґноту.

Підрізати ґнот можна тільки після того, як розплавлений віск повністю застигне! Оптимальний час горіння свічки – 2 години, максимальне – 2,5 години. Довше палити не рекомендується, тому що віск може перегрітися і ароматизатор почне вигоряти, що призведе до зниження терміну служби свічки.

Для того щоб згасити свічку використовуйте спеціальні гасники або накрийте свічку кришечкою: кисень перестане надходити, та свічка одразу згасне. Такий спосіб допоможе запобігти тлінню ґнота, яке зазвичай і дає неприємний запах, коли ви задуваєте свічку.

Не тримайте свічку запаленої довше 3 годин! Це пов'язано з тим, що при дуже високій температурі аромамасла перестають віддавати аромат. Вони просто надто перегріваються. Просто загасіть свічку і дайте їй охолонути. Зазвичай цього вистачає 5-10 хвилин.