Сушіння в духовці Попередньо підсушені насіння викладаються тонким шаром на деко і поміщаються в духовку на 200°. Через п'ять хвилин слід дістати лист і перемішати гарбузові насіння, потім знову відправити їх у духовку ще на 5 хвилин. Потім лист виймається і залишається до повного охолодження.

Причому, сушити за допомогою цього агрегату можна двома способами:

  1. Чисте насіння викладають на деко в один шар і поміщають у шафу, нагріту до 60 – 80 градусів. Щоб вони не пригоріли, вміст дека потрібно перемішувати кожні 30 хвилин. …
  2. Експрес-метод сушіння у духовці займає лише 20 хвилин.

Dec 21, 2016

Як заготувати насіння гарбуза для їжі Гарбуз розрізають, витягають з неї насіння, очищають від м'якоті, що налипла, при необхідності промивають під проточною водою. Після цього їх підсушують на паперових рушниках до випаровування зайвої вологи та приступають до сушіння.