Як проростити насіння для їжі в тарілці: Попередньо замочіть насіння, як при пророщуванні у банку. Розкладіть зерна тонким шаром на тарілку та накрийте марлею. Потім промивайте 2 рази на день насіння через сито чи друшляк і знову розкладайте на тарілку та накривайте марлею.

Пророщену сочевицю можна є повністю (ретельно пережовуючи) або додавати в їжу. Пророщені насіння та страви з нього рекомендується вживати на сніданок. Добре додавати проростки в кашу, поклавши безпосередньо в тарілку або притомивши їх 20-30 хвилин із кашею.

Проростки – міць, ідеальна для сніданку Тому проростки бажано є за сніданком. А ось у вечірній час від них краще утриматися. Велика ймовірність, що після вживання проростків пшениці та іншого насіння за вечерею просто не вдасться заснути. Це негативно позначиться на денній працездатності.