В основному рекомендують загортати продукти для запікання так, щоб матова сторона виявилася зовні. Нібито так фольга не відбиватиме тепло від майбутнього жаркого.Apr 4, 2021

Глянцева сторона лише трохи більш блискуча, ніж матова, і відображатиме трохи більшу кількість тепла. Однак різниця температур настільки мала, що в кінцевому підсумку не буде жодної різниці між смаковими якостями курячого м'яса, запеченого в фользі глянцевий та матовий стороною нагору.

– Завертайте м'ясо в фольгу блискучою стороною до м'яса. Тоді тепло утримуватиметься в м'ясі, а не відбиватиме тепло від духовки; – м'ясо слід загорнути в фольгу герметично. У фользі не повинні бути дірки, отвори, проколи.

І єдино правильна відповідь – продукти потрібно класти на блискучу сторону фольги, а матову залишати зовні. Якщо фольга тонка, необхідно використовувати два листи фольги для запікання або двічі обернути продукти. Також фольгою можна вистелити посуд для запікання, накрити зверху та защипати краї.