Ковбасні колагенові оболонки перед використанням у відрізках замочують у 20%-му розчині кухонної солі при температурі 15–20 °C на час до 5 хвилин. Після цього оболонку слід використовувати протягом 30 хвилин. Зберігання замоченої оболонки та вторинне замочування неприпустимі.Sep 2, 2020
Для приготовлення ковбаси з натуральної оболонки, її необхідно промити зовні та зсередини проточною водою та замочити у воді вибираючи час та температури води відповідно до таблиці вище (у таблиці вказано мінімально можливий час для замочування натуральних черев).
Як промити оболонку для ковбаси?
- відріжте необхідну кількість;
- промийте в холодній проточній воді щонайменше 10 хвилин;
- замочіть у теплій воді (30-35 градусів Цельсія) на кілька годин (1-2);
- промийте у проточній воді.
Спосіб приготування: в'ялення, варіння, запікання, копчення. Фаршеємність d40мм – 1,1-1,3 кг фаршу на 1м оболонки. Перед використанням оболонку рекомендується замочити на 5-10 хвилин у 10% ом розчині кухонної солі, при температурі води 20-25°С. Розмочену оболонку використовувати протягом 1:00.