Замочивши рис на 30-35 хвилин у чистій прохолодній воді, Ви дасте зерну та висівковій оболонці рівномірно набухнути і, таким чином, запобігте можливим розривам оболонки та крохмалистій частині рисинок назовні при варінні, збережіть зовнішню привабливість крупи у готовому вигляді.
Чому? Мал обробляється парою, коли знаходиться ще в оболонці, і всі корисні компоненти переходять у зерно, збагачують його. Але незалежно від переваги сорту рису – білий, золотистий, бурий – Мал на всю ніч необхідно замочити у холодній воді.
Дослідники рекомендують замочувати ризик на ніч перед приготуванням, щоб позбавитися шкідливих хімікатів. Такий захід, за словами вчених, знижує ризик захворювання на рак і хвороби серця та судин. Вчені виявили під час дослідження рису велику кількість токсинів.
Деякі господині замочують бурий рис перед відварюванням – для цього його потрібно промити, залити водою на 20 хвилин і ще раз промити. Далі готуємо у киплячій воді приблизно 40 хвилин. Перебираємо та промиваємо бурий рис під проточною водою.