Замочувати нут слід (як і інші) бобові надовго – на 8-12 годин, а краще на всю ніч. Якщо виходить, за 4-5 годин можна злити воду. Злийте воду та промийте нут під проточною водою. Тепер можна варити.

Викладіть нут у миску та залийте прохолодною водою. Вона має бути вищою від нуту на кілька сантиметрів. Замочуйте бобові близько 8 години або всю ніч. Злийте рідину та промийте нут під проточною водою.

Перед використанням нут потрібно попередньо замочити щонайменше на 4 години. РАДА: Для замочування нуту потрібно брати води у 6 разів більше за обсягом, ніж нута. Для приготовлення плову використовують рис плавних сортів.

Нут, Замочений на 4 години, достатньо до готовності проварити протягом 45-50 хвилин. Нут, замочений на ніч (на 12 годин) треба буде варити до готовності не менше 1,5 годин тому що в нуті за цей час запустяться процеси для початку проростання нута. – При замочуванні дотримуйтесь пропорції нута та води 1:4.