Вся справа в фітиновій кислоті, яка міститься в горіхах, служить певним захистом плодів. Тому, щоб не було проблем із процесом травлення та горіхи засвоювалися краще, слід замочувати їх у воді.
Промийте горіхи, покладіть у невеликий посуд та залийте чистою водою кімнатної температури: бутильованою або фільтрованою. Залишіть горіхи на 4-6 годин, бажано проти ночі. Вранці злийте воду та промийте насіння ще раз. Якщо вода за ніч забарвилася – викидайте горіхи: до продажу вони піддавалися хімічній обробці
На жаль, при термічній обробці частково втрачаються корисні речовини. Тому заливати окропом будь-які горіхи не варто. Один із варіантів – промити холодною водою від пилу, бруду. У цьому випадку горішки вберуть найменшу кількість вологи.