Заморожування готових страв Перед заморожуванням якнайшвидше остудіть готову страву, поставивши ємність зі стравою в чашу більшого розміру, наповнену крижаною водою. Охолоджену страву потрібно заморозити відразу ж після охолодження. Зніміть жир, що застиг на поверхні. Так їжа стане ще кориснішою після розморожування.
Що морозити?
- Готові м'ясо та птицю Запечена соковита курочка, апетитні стейки з м'яса, відбивні, шницелі, бефстроганів, шашлик, люля-кебаб.
- Тефтелі та котлети.
- Пельмені та вареники.
- Фаршировані перці та голубці.
- Млинці (з начинкою та без), оладки, сирники, пиріжки.
- Риба …
- Заготівлі для супу та борщу.
- Основа для плову
- Молоко та молочні продукти Якщо ви в майбутньому плануєте пити молоко або додавати його до кави, то заморозка – не вдала ідея. …
- Готова їжа в паніровці.
- Сирі овочі та фрукти.
- Відварений рис.
- Готова паста.
- Соуси та підливи.
- Сир …
- М'ясо та риба
Не перевищуйте термін зберігання м'ясо (залежно від типу) – від 3 до 6 місяців; овочі – від 6 до 12 місяців; фрукти – від 8 до 12 місяців; готові страви – до 3 місяців.