Із заморожених баклажанів можна готувати ті ж таки страви, що і зі свіжих. Якщо перед заморожуванням ви їх обсмажили або запікали, то час приготування трохи зменшиться. Втім, рулетики можна робити і просто із розморожених смужок. Зберігати заморожені баклажани можна не більше року.

Баклажани зберігати у морозильній камері не більше 12 місяців. Температура має бути не вище мінус 18 градусів (нижче – можна). Повторно заморожувати не рекомендується. Попередньо розморожувати баклажани зовсім необов'язково.

Вимочувати баклажани перед обробкою потрібно обов'язково – це прибере з овочів зайву гіркоту, а після розморожування баклажани не будуть «гумовими». Щоб вимочити баклажани, Розчиніть сіль у воді (кількість залежить від кількості овочів) і залиште там нарізані баклажани на кілька годин.