Спочатку кабачки потрібно вимити, витерти насухо та нарізати кубиками. У такій формі їх зручно додавати в супи та овочеві страви. Потім необхідно скласти підготовлені до заморожування овочі в маленькі пакетики, поділивши їх на порції. Щільно зав'язати пакети та відправити до морозильної камери.Jun 21, 2022
Кабачки у натертому вигляді можна заморозити як сирими, так і термічно обробленими, у сирому вигляді – Швидший спосіб. Натерти кабачки на великій тертці і віджати як можна, можливо більше рідини за допомогою марлі. Скласти в пакети для заморожування, розрівняти та видалити повітря з пакетів.
Висип кабачки у друшляк і залиш, щоб стекла вода. Остуди кабачки і пересипати їх невеликими порціями в пакети або контейнери для зберігання в морозилці. Для цього зручно використовувати вакуумні пакети або пластикові контейнери з кришками. Відправляй запаковані кабачки в морозильну камеру для заморожування.
У широкій каструлі закип'ятити воду. У окріп класти партіями скибочки кабачкатак, щоб їм у окропі було вільно. І, не зменшуючи вогонь, бланшуватиперіодично помішуючи, 5 хвилин. Шумівкою викладати на друшляк, щоб стекла вся рідина.