Після проціджування молозиво охолоджують до 5-100С. У ряді випадків заморожують у поліетиленових пакетах по 1,0-1,5 л та зберігають протягом 3-4 місяців при температурі мінус 20°С. Як правило, за таких умов зберігання молозиво не змінює фізичних, біохімічних, біологічних властивостей.

Зціджене материнське молоко можна зберігати за кімнатної температури 16-29 градусів Цельсія до 6 годин. Зціджене материнське молоко можна зберігати у холодильнику до 8 днів. Зціджене материнське молоко можна зберігати в морозильник з дверцятами, окремими від холодильника або в окремому морозильник до 12 місяців.

Протягом 8 діб продукт можна зберігати за температури до 40 градусів. А при створенні герметичності тари молозиво може зберігатися до двох тижнів. Після закінчення терміну придатності починається активний розвиток небезпечних бактерій, які змінюють структуру білків та виділяють отруйні компоненти.

Для випоювання теляти молозиво розморожують на водяній бані за температури +40°C. Ніколи не використовуйте для підігріву молозива мікрохвильову піч або киплячу воду. Свіжий молозиво може зберігатися за кімнатної температури не більше 1 години. В охолодженому вигляді молозиво слід використовувати протягом 2 днів.