Висівки заливають окропом на 20-30 хвилин, а потім воду зливають і отриману кашку додають у страву, наприклад, кашу, салат. Можна покласти їх у кефір, йогурт або суп, можна додати висівки у борошно, з якого приготувати випічку.

Візьміть висівки 100 г, залийте окропом, щоб вони розпарилися протягом 20 – 30 хвилин, потім пропустіть їх через м'ясорубку разом із чорносливом (200 г), ізюмом (100 г). Приймайте масу 3 десь у день 2 ст. ложці. Під час очищення слід пити більше рідини (1,5 л).

Найголовніше правило: вживати висівки потрібно тільки разом із рідиною – водою, соком, йогуртом – на ваш розсуд. Поступово збільшуйте кількість висівки – добова норма для дорослої людини становить 3-4 столові ложки. Один із найпростіших способів – запарювання.