У емальований або пластиковий посуд укласти рибу щільним шаром, пересипати звичайною крупною або морською сіллю. Зверху укласти ще шар корюшкизнову засипати сіллю. Укласти у посуд всю наявну рибу шарами, пересипаючи кожен сіллю до того часу, поки продукт закінчиться чи заповниться ємність.
– Раджу солити корюшку у тузлуку, який я готую так. Беру ємність розміром залежно від улову, наливаю в неї теплу воду і опускаю очищену картоплину. Розмішую у воді велику сіль доти, поки картопля не спливе. Тузлук готовий. Укладаю в нього рибу, накриваю її чимось без вантажу, щоби не спливла.
1 кг солі на 10 кг риби.
Тазик, на дно сіль, і шарами шар корюшки, Потім рясно солі, великої бажано. І так остаточно. Витрати солі приблизно 1 кг на 10 кг риби. Рибу сортувати не треба, але дрібну просто зверху, бо вона може подавитися.