Трав'яний чай з шипшиною Шипшина – чемпіон із вмісту вітамінів. У його ягодах у 50 разів більше аскорбінової кислоти, ніж у лимоні. Тому його можна використовувати при авітамінозі та застудах для зміцнення імунітету. Вітамінний чай із шипшиною.
Трав'яний чай умовно поділяються на вітамінні та лікувальні. Вітамінні чаї дозволено та рекомендовано пити щодня. Лікувальні – використовують за показаннями, як добавку після консультації з лікарем. Вранці найкраще побалувати себе тонізуючим трав'яним настоєм.
1 Спосіб залити трави холодною водою і поступово довести воду до кипіння. 2 Спосіб: одну чайну ложку подрібненої трави залити 200 мл окропу, накрити кришкою і дати настоятися. Для збереження цілющих якостей трав'яного чаю необхідно знати, за якої температури його заварювати.