Чорний чай Попередньо нагрійте чайник для заварювання, вставивши ситечко для чаю. Помістіть чайну ложку чаю (приблизно 2,5 г) на чашку в теплий чайник для заварювання і залиште на кілька хвилин, щоб пара почала розкривати аромат листя. Залийте заварку киплячою водою, щоб все листя було покрито.

Зазвичай заливка відбувається у два етапи – спочатку ємність заливається на 1/3, листя набухає 1-2 хвилини. Потім чайник доливається вода, напій наполягає до готовності. Скільки заварювати чорний чай – Залежить від сорту. Зазвичай це від 3 до 5 хвилин, не більше!

Крім того, деякі сорти чаю через час після заварювання починають виділяти токсичні речовини. У зв'язку з цим використовувати чай во другий раз не рекомендується. В основному вже після другий заварювання, а тим більше третьої чайки втрачають свої корисні компоненти, аромат і колір.

Щоб заварити смачний чорний чай, воду слід нагріти до 95 °C. Слідкуйте за тим, щоб чайник для заварювання теж був теплим – можна попередньо ошпарити його окропом. Чай кладіть із розрахунку 1 чайна ложка на кожну чашку плюс одна додатково.