Для його приготування потрібно взяти жменю ягід калини, потовкти і залити гарячою водою. Поставте цю суміш на водяну баню на 20 хвилин, а потім додайте|добавляйте| туди склянку окропу. Вживати отриманий напій потрібно тричі на добу по 100 мл.

Тому, щоб зберегти цей вітамін максимально, калину найкраще заморожувати і потім використовувати у вигляді чаїв (розтерти ягоду та залити окропом, дати їй настоятися 15-20 хвилин)", – порадила Кіхтєва.

Унікальні цілющі властивості калини Допомагає при ангіні, бронхіті та захворюваннях лор-органів. Сік червоний калини допомагає при кашлі та інших простудних захворюваннях, що бореться з вірусами та інфекціями, зміцнює імунітет.

Рецепт «Коктейль з каліною, що зміцнює імунітет»:

  1. Ягоди калини помити.
  2. Відокремити плоди від гілочки.
  3. Розім'яти ягоди у тарілці.
  4. Розім'яті ягоди залити окропом, витримати, не доводячи до кипіння, на слабкому вогні 8-10 хвилин.
  5. Потім відвар процідити через сито.
  6. Проціджений відвар довести до кипіння.