Якщо мелену каву просто залити окропом, смак та аромат напою погіршаться. Оптимальною для заварювання вважається температура води 93-96 градусів. Скільки меленої кави потрібно на одну чашку, залежить від помелу кави та від бажаної міцності напою. Зазвичай кладуть 6-7 г на об'єм води 100 мл.

Готуємо:

  1. Засипте мелену каву у чашку.
  2. Залийте в чашку воду до країв. У вас має утворитися густа кавова шапка.
  3. Зачекайте три хвилини і розмішайте кавову шапку, що утворилася.
  4. Почекавши ще хвилину – процідіть напій через ситечко.
  5. Дайте напою кілька хвилин охолонути, і насолоджуйтесь творінням!

Jul 5, 2020

Загальні правила для заварювання кава у чашці Насамперед необхідно обдати чашку окропом і залити його буквально на пару хвилин, щоб|аби| чашка прогрілася. Тоді кава довше залишиться гарячим та краще розкриє свої смакові властивості. У чашку засипається 1-2 чайні ложки кава дрібного помелу на 100-150 г води.

У жодному разі не використовуйте кип'ячену, а тим більше неочищену воду з-під крана – вони зіпсують смак вашого напою. Водопровідна вода містить домішки, які не лише спотворюють справжній аромат кава, а й шкідливі для нашого здоров'я. Зробіть вибір на користь холодної або крижаної фільтрованої води.