На одну склянку води (200-250 мл) потрібна 1 чайна ложка жовтого насіння. Чай засипають у воду та доводять до кипіння. Кипіти напій повинен не більше 8 хвилин. Після цього жовтий чай (а на момент готовності вода забарвлюється в жовтий колір) можна перелити в кухоль і пити.Aug 6, 2019

Пити протягом місяця щодня, по дві – три склянки. Можна просто замочити на ніч насіння у воді, вдруге процідити і пити з додаванням тих самих, що й вище, інгредієнтів по три склянки щодня. Насіння вживати з медом як десерт. Єдине протипоказання пажитника – для вагітних жінок.

1) Потовчений на порошок пажитник приймати по чайній ложці перед їжею, разом із джемом; столову ложку товченого насіння залити склянкою окропу і настояти 2 години, пити по 30-50 мл 4 десь у день перед їжею. 2) Варити насіння протягом 7 хвилин. Пити теплою, додаючи цукор до смаку.

Пажитник залити окропом, додати мед, потім варити на повільному вогні близько 10 хвилин. Приймати по півсклянки три чи чотири рази на день. Спектр медичного застосування Хельба дуже широкий, оскільки він має сильні протизапальні властивості і має заспокійливу дію.