Журавлина потовкти з додаванням всієї норми цукру в кашку. Залити окропом,розмішати. Поставити на плиту і довести до кипіння (не кип'ятити!!!) накрити кришкою і дати настоятися,поки ягода не осяде.Sep 5, 2019

Розморозити журавлину При розморожуванні головне не опускати її в гарячу воду відразу. Ідеально залишити ягоди в тарілці при кімнатній температурі до повної розморозки. Так вони збережуть свій смак. Окропом заливати можна вже розморожені ягоди.

Кому не можна їсти журавлину?

  • виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, гастрити з підвищеною кислотністю;
  • захворювання печінки (є ягоду можна, можливо тільки після консультації з фахівцем, оскільки вона може спричинити загострення);
  • ослаблена емаль зубів;
  • алергія;
  • сечокам'яна хвороба (також варто уточнити у лікаря);

— Є протипоказання у журавлини — ягода та напій із неї заборонені людям із гастритом, із підвищеною кислотністю. Вони можуть отримати ускладнення за своїми захворюваннями. Алергія на журавлину трапляється хоч і не часто, але можлива. Журавлина може нашкодити тим, хто страждає від каміння у нирках.