Не має значення, чи ви заварюєте листовий зелений чай або скручений, його можна заварювати більше одного разу. Заварюйте стільки разів, поки вам подобається колір та смак чаю. Як правило, це 2 рази, особливо якщо заварюєте у чайнику-заварнику на 400-500 мл.

При заварюванні чаю у китайській традиції слив першого настою називається «промивкою чаю». У «Великому словнику китайської чаюсловосполучення «сі ча» («промивати чай») пояснюється так: «промивання видаляє домішки з поверхні чаю, що дозволяє повністю розкрити його аромат та смак».

Пропорції Для зеленого чаю, на 1 літр води потрібно 4-5 грам сухої заварки. Зв'язок прямо пропорційний: більше води – більше заварювання, менше води – менше заварювання.