Холодильні камери для зберігання цитрусових повинні мати хорошу вентиляцію, що забезпечує дво-, триразову зміну повітря на добу. На відміну від інших плодів (яблук, груш, винограду) всі цитрусові плоди краще зберігаються за температури вище 0 °С, Що є особливістю їх зберігання.Sep 23, 2013

Мандарини слід зберігати над поліетиленовому пакеті, а сітці. Щоб фрукти довше залишалися свіжими, їх шкірку потрібно натерти олією. Потім мандарини потрібно покласти у спеціальний відсік холодильника. Температура там має становити +6 ºC, йдеться у повідомленні Росспоживнагляду.

Цитрусові краще зберігати без будь-якої упаковки в ящику для овочів та фруктів в холодильнику. Яблука зберігаються так само, як і цитрусові. Ягоди не люблять воду, тому не мийте їх, якщо не збираєтеся з'їсти. Зберігати ягоди краще в холодильнику у закритому скляному контейнері.

Фрукти гарної якості можна успішно зберігати протягом 6-8 тижнів за нормальної температури 10 °З. При цій температурі, однак, стиглі плоди поступово стають жовтими. Дуже важливо оберігати фрукти від висушування, тому відносна вологість при зберіганні має становити 85% і більше.