Пам'ятайте про правило 2-х годин, коли виймаєте продукти з холодильника! Не варто їсти готові страви, що швидко псуються (такі як м'ясо, птиця, яйця, і запіканки) які пробули без холодильника більше двох годин за кімнатної температури. Або одну годину за температури повітря вище 35°С.

Готові страви краще всього перекладати в спеціальні харчові контейнери або в емальований посуд з кришкою, що щільно прилягає. Якщо таких контейнерів немає, варто упаковати продукти в харчову плівку або фольгу.

Страви із варених, тушкованих, смажених овочів – термін придатності 24 години. Салати з додаванням м'яса, птиці, риби, копченості: – без заправки – термін придатності 18 годин; – із заправками (майонез, соуси) – термін придатності 12 годин.