Заморожувати м'ясо потрібно не в папері, а в пакеті, з якого максимально випущено повітря. Краще всього використовувати спеціальні пакети для заморожування із застібкою zip lock. Терміни зберігання морозилці залежать від виду м'яса та розмірів шматка.
Великі шматки яловичини, телятини, свинини та баранини також зберігаються в морозилці від півроку до року. Невеликі частини червоного м'яса пролежать менше – 4-6 місяців. Дичину (але не дикого птаха) можна зберігати 8-12 місяців. Заморожений фарш витримає не більше ніж 3–4 місяці.
Потрібно лише вибрати банки з широким горлом і не наповнювати їх до верху. Залиште кілька сантиметрів вільними від вмісту, щоб він міг вільно розширюватися при заморожуванні. Після наповнення банки краще залишити у морозилці на кілька годин відкритими, а вже потім закручувати.