Як правильно зберігати самогон у дубовій бочці Коли через стики перестане текти вода, можна починати пропарювання. Розчинити в гарячій воді соду з розрахунку 5 г на літр і залити в бочку. Потім укутати і залишити на 24 години. Ця процедура дозволить позбутися надлишку танінів та неприємних запахів.

У дубовій бочці на 5 літрів потрібно витримувати до 3-4 місяців; самогон із солодової ячмінної, пшеничної чи кукурудзяної браги стає віскі через 2-60 років. У 5-тилітровій бочці потрібно 2-3 місяці.

Якщо смак напою сподобався, можна переливати його в герметичну тару. В цілому самогон у дубовій бочці може зберігатися від 5 місяців до трьох та більше років.

Термін залежить від площі взаємодії поверхні деревини, ступеня зношування. бочки, фортеці заливається самогону, температури зберігання бочки, вологості приміщення, вихідної сировини дистиляту. При заливанні 70% самогону в бочку Вперше, можна орієнтуватися на таку підказку: 5 л – 3 місяці 10 л – 6 місяців