Вони повинні бути повністю занурені в розчин та перебувати в ньому протягом 30 хвилин. Через пів години шишки слід вийняти і залишити їх на газеті просихати на ніч, а потім їх потрібно прогріти в духовці при температурі 94-122 °C.Nov 18, 2020

Способи зберігання Краще шишки переносять низьку температуру. При цьому важливо захистити потрапляння на них прямих сонячних променів. Переважно для цього використовувати приміщення, що провітрюється. Щоб зберегти правильно шишки, необхідно помістити їх у тканинні мішечки і підвісити до стелі, щоб уникнути псування гризунами.

Цей продукт – справжнісінька підмога в лікуванні бронхо-легеневих захворювань. Соснове варення корисне при астмі, трахеїті, бронхіті, пневмонії, туберкульозі, авітамінозі, ГРЗ та ГРВІ, також воно надає заспокійливий вплив на нервову систему.

Якщо потрібно зберегти шишку у вигляді, що не розкрився, то перед сушінням її потрібно буде обробити клеєм. Для цього заготовку опускають на кілька секунд у клей столярний або клей ПВА, а потім сушать в перевернутому вигляді. Лусочки щільно приклеюються, і шишка зберігає форму, що не розкрилася.