Оптимальна температура для зберігання томатів – +12…15℃. Верхня межа – +20℃. У умовах термін зберігання томату середньої зрілості складе 3-7 днів. Повністю плоди, що повністю встигли, довго зберігати не вийде в будь-якому випадку, бажано з'їсти їх або законсервувати протягом 1-2 днів.

Помідори потрібно добре промити в холодній воді та висушити. Потім складаємо на дно банки. — Закриваємо банку щільною кришкою, можна навіть закатати її, і ставимо в прохолодне місце. Помідори лежать у такому вигляді дуже довго і можуть навіть до Нового року зберегтися свіжими, — додала агроном.

Які помідори не потрібно зберігати в холодильнику Тепличні помідори після зберігання в холодильнику всередині бліднуть, а іноді жовтіють; м'якоть у них стає трохи зернистою. Високоякісні, сезонні, стиглі помідори, зібрані прямо з грядки, зберігаються в холодильнику набагато краще.

Відривайте плоди з частиною плодоніжки. Не пошкодіть шкірку верхньої частини плодів. Протягом 7-14 днів помідори можна, можливо зберігати, якщо помістити їх паперові пакети або загорнути у пергаментний папір. Покладіть ці плоди в холодильник.