Використовуйте його власний етилен: нещільно загорніть манго у пергамент або у звичайний паперовий пакет і залиште у темному місці за кімнатної температури на ніч або на добу (залежить від стиглості кожного конкретного екземпляра). Піддайте газу: покладіть у пакет з манго фрукти або овочі, що також виділяють етилен.
Шкірка стиглого манго гладка, щільна та рівномірного насиченого кольору. Якщо на шкірці видно дрібні темні крапки, значить, манго дозрів і готовий до вживання. Ідеальний фрукт має форму м'яча для американського футболу, хоча форма ніяк не впливає на стиглість.
Дозріти розрізане манго Не вийде! Тому, перш ніж розрізати плід – обов'язково перевірте його на стиглість. Дайте манго дозріти, поклавши його в паперовий пакет або обернувши до газети. Залиште пакет на кухонному столі на ніч.