Зберігати родзинки, фініки та курагу в домашніх умовах слід при температурі не вище 15 °C та при вологості не більше 70%. Дозволяється періодичний підйом температури до 20 °C. Сухофрукти не люблять вологу і тепло, тому вони повинні бути в сухому і досить прохолодному приміщенні.25 Mar 2021

Позбутися небажаної вологості допоможе невелика чашка з кухонною сіллю розміщена поряд із запасами сухофруктів. Вона вбере небажану вологу і заразом збереже непривабливу для молі атмосферу.

Зберігати в целофанових (не поліетиленових!) чи паперових пакетах без жодного побоювання можна, можливо фініки та інжир, але не чорнослив та курагу – для цих сухофруктів найкраще підійдуть вакуумні контейнери із пластику. Інжир, фініки люблять паперове впакування.

Скляні банки – надійно захищають сухофрукти від вологи, комах та сторонніх ароматів. Ідеально підходять для зберігання різноманітних продуктів. Керамічні ємності – мають характеристики скляних банок, оснащені кришками із ущільнювачами.