Сушені абрикоси погано переносять високі температури повітря добре провітрюване приміщення з температурою 10-15 градусів Цельсія буде оптимальним варіантом. Термін зберігання сушених абрикосів при кімнатній температурі може досягати до півроку.25 Nov 2017
Зберігати родзинки, фініки та курагу в домашніх умовах слід за нормальної температури не вище 15 °C і за вологості трохи більше 70%. Дозволяється періодичний підйом температури до 20 °C. Сухофрукти не люблять вологу і тепло, тому вони повинні бути в сухому і досить прохолодному приміщенні.
У холодильник кладуть лише «мокрі» сухофрукти, Наприклад, родзинки або чорнослив. І з ними так не роблять, що незабаром збираються сушити їх в електричній сушарці або зберігати довго. Інакше вони можуть зіпсуватись.
Найкращою ємністю для зберігання сушіння є скляні банки з кришкою, що герметично закривається, полотняні мішки з щільної тканини і металеві контейнери з кришками. Дно і внутрішні стіни такого контейнера краще вистилати вощеним папером, щоб фрукти не стикалися з металом.