Сир рекомендується зберігати у відкритому вигляді не більше 14 діб. Сир погано переносить перепади температур. Продукт довше залишається свіжим та смачним при температурі 0 – 6 0C та 80 – 85 % вологості, тому вдалим місцем у холодильнику буде нижній ящик, де зазвичай тримають овочі або полиця над ним.
Щоб сир не сох або не плісняв, ідеально зберігати його у двох упаковках: спочатку загорнути його в кальку, пергамент або харчову плівку, а потім у поліетиленовий пакет або помістити у сирницю з кришкою.
Сир слід зберігати у холодильнику, робоча температура якого має перевищувати 5 °С. Різні температурні зони всередині холодильника забезпечують оптимальні умови для продуктів харчування. Ідеальна температура для зберігання сиру знаходиться в діапазоні від 5 до 10 °C.
Є аргументи на користь зберігання сиру як в харчовій плівці, так і у пластиковому контейнері. Перевага харчової плівки полягає в тому, що вона створює ущільнення навколо сирущо допомагає захистити його від бактерій та інших забруднень. Це допоможе продовжити термін придатності сиру.