Один із найважливіших факторів при збереженні залишків варених макаронів – це упаковка їх відразу після приготування. Все, що вам потрібно, це пластиковий контейнер із щільно прилеглою кришкою або поліетиленовий пакет на блискавці, трохи оливкової, соняшникової або вершкового масла.

Зберігати макарони необхідно в сухому темному місці, незважаючи на те, що макарони нечутливі до низьких температур, і їх можна зберігати у вуличних коморах, все ж таки слід уникати перепадів температур.

Судячи з відгуків господарок, зберігати крупи в холодильнику – не найкраща ідея. По-перше, вони посідають там багато місця. По-друге, можуть відволожитися через конденсат, який утворюється в холодильній камері.

У чому зберігати крупу та макарони Краще всього у скляних чи керамічних ємностях. Прозорі підійдуть, якщо зберігати ви збираєтеся не на світлі. Головне правило – герметична кришка. Для додаткової профілактики від жучків та молі киньте в банки суху цедру апельсина чи лимона.