Підмор витягується з вуликів разом зі сміттям, яке слід відсіяти через велике сито.. Якщо не планується використання всього підмору одразу і потрібно його заготівля, то бджіл необхідно висушити, помішуючи для рівномірного просушування. Зберігати сухе підморювання слід у тарі, яка дихає, і в сухому місці.Mar 28, 2019

Бджолине підмор: протипоказання Препарати з бджолиним підмором протипоказані людям, які мають індивідуальну нестерпність до продуктів бджільництва, а також дітям віком до двох років. Вживання настоянок із вмістом спирту не рекомендується вагітним жінкам та людям з порушеннями функції печінки.

Підмор гарної якості сушиться в духовці або печі при температурі 45-50°С. Зберігається в провітрюваному, сухому приміщенні, полотняному мішечку або картонній коробці, можна зберегти в морозильній камері (не допускаючи відтавання), в обох випадках термін зберігання один рік.

Наполягати 2-3 тижні у темному місці при щоденному струшуванні. Процідити. Приймати в дозі, що дорівнює 1 краплі на 1 кг маси тіла, 1 раз на день після їди протягом року курсами по 1,5-2 місяці з перервами в 1 місяць.