Справа в тому, що теплі білки рідкіші, тому при збиванні вони активніше насичуються киснем. Це збільшує щільність готової білкової маси та робить її пишною. Так що, якщо ви хочете збити білки у міцну, стійку масу, використовуйте яйця кімнатної температури, а чи не з холодильника.
Тому для досягнення оптимального результату потрібно використовувати білки кімнатної температури. Їхня консистенція м'яка. При збиванні легко насичується киснем, отже, стає більш пишною. І ще один плюс – теплі збиті білки чітко тримають форму та не розпливаються при випіканні.
Час збивання яєць ручним міксером, швидше за все, буде не менше 15-30 хвилин, часом і більше, якщо міксер дуже слабкий. А планетарним міксером можна збити яйця за 10-15 хвилин.