Ширина мангалу Стандартні параметри становлять 30 – 40 див. Ширину мангалу необхідно підбирати так, щоб краї шампура виступали за його межі на 5-7 см. Можна виготовити універсальний виріб, призначений для приготування шашлику і барбекю. При цьому слід враховувати ширину та решітки.16 Feb 2020

Стандартними ж вважаються значення від 30 до 40 см. Середня довжина жаровні зазвичай становить від 50 до 70 см. Але ці цифри відносні, і залежать від кількості шампурів, що одночасно використовуються. Якщо передбачається місце для зберігання та підігріву готового м'яса, то довжину потрібно збільшувати до 1 метра.

Товщина сталі жаровні Жарівня мангала виготовляється із сталевих листів. Якщо товщина листа складає менше 2-х мм, значить це похідний мангал, або зовсім одноразовий. Тому жаровня мангала для дачі або заміського будинку повинна бути виготовлена ​​із сталі мінімум 2 мм.

Справа в тому, що при жарінні відстань від м'яса до вугілля має бути не більше 10 сантиметрів (чотири пальці руки), а вугілля в мангалі повинне лежати в один шар. Завдяки цьому м'ясо смажиться на променистої енергії. Якщо відстань буде більше, то м'ясо буде вже не смажитися, а паритися на теплому повітрі.