Стандартними ж вважаються значення від 30 до 40 см. Середня довжина жаровні зазвичай становить від 50 до 70 см. Але ці цифри відносні, і залежать від кількості шампурів, що одночасно використовуються. Якщо передбачається місце для зберігання та підігріву готового м'яса, то довжину потрібно збільшувати до 1 метра.
Товщина сталі жаровні Жарівня мангала виготовляється із сталевих листів. Якщо товщина листа складає менше 2-х мм, значить це похідний мангал, або зовсім одноразовий. Тому жаровня мангала для дачі або заміського будинку повинна бути виготовлена із сталі мінімум 2 мм.
Справа в тому, що при жарінні відстань від м'яса до вугілля має бути не більше 10 сантиметрів (чотири пальці руки), а вугілля в мангалі повинне лежати в один шар. Завдяки цьому м'ясо смажиться на променистої енергії. Якщо відстань буде більше, то м'ясо буде вже не смажитися, а паритися на теплому повітрі.