Перед приготуванням замочіть качани в холодній воді на 1-2 години. Так вони стануть м'якшими. Якщо кукурудза перестигла, замочіть її у суміші води з молоком (пропорція 1:1) на 4–6 годин. Під час варіння не додавайте сіль, тоді кукурудза вийде м'якше, солодше і соковитіше.

Скільки варити кукурудзу Варити кукурудзу 20 хвилин на середньому вогні. За 5 хвилин|мінути| до готовності посолити воду. Злити воду, накрити кришкою каструлю і загорнути у рушник. Залишити ще на 15-20 хвилин.

У окріп опустіть качани. Можете розламати їх, якщо не поміщаються. Рідина має бути на 5 см вище кукурудзи. Після закипання варіть ще 15-20 хвилин.