Приготування поживного агара У хімічній склянці 28 г зневодненого порошку або лабораторно приготовленого середовища додають до 1000 мл дистильованої або деіонізованої води. Потім нагрівають суспензію до кипіння для повного розчинення середовища.

Приступимо:

  1. Наливаємо воду в каструлю (ковш) і доводимо до кипіння. …
  2. Додаємо порошок агар-агар у киплячу воду і перемішуємо протягом хвилини, доки він повністю розчиниться.
  3. Охолоджуємо суміш протягом кількох хвилин. …
  4. Відкриваємо чашку Петрі. …
  5. Накриваємо кришкою чашку Петрі і забираємо її в холодильник приблизно на 4 години.

Процес приготування поживних Середовище складається з наступних етапів:

  1. Варка. Може здійснюватись на відкритому вогні, на водяній бані, з використанням автоклаву або варильного котла, які нагріваються за допомогою пари.
  2. Встановлення оптимальної величини рН. …
  3. Освітлення. …
  4. Розлив. …
  5. Стерилізація. …
  6. Контроль.

Підготуйте агаризовану живильне середовище. Найпростіше буде скористатися порошковим агаром. Вам знадобиться по 1.2 г (½ чайної ложки) на кожну 10-сантиметрову чашку Петрі. У теплостійкій ємності розведіть порошковий агар у 60 мілілітрах (¼ чашки) гарячої води.