Приготування поживного агара У хімічній склянці 28 г зневодненого порошку або лабораторно приготовленого середовища додають до 1000 мл дистильованої або деіонізованої води. Потім нагрівають суспензію до кипіння для повного розчинення середовища.
Приступимо:
- Наливаємо воду в каструлю (ковш) і доводимо до кипіння. …
- Додаємо порошок агар-агар у киплячу воду і перемішуємо протягом хвилини, доки він повністю розчиниться.
- Охолоджуємо суміш протягом кількох хвилин. …
- Відкриваємо чашку Петрі. …
- Накриваємо кришкою чашку Петрі і забираємо її в холодильник приблизно на 4 години.
Процес приготування поживних Середовище складається з наступних етапів:
- Варка. Може здійснюватись на відкритому вогні, на водяній бані, з використанням автоклаву або варильного котла, які нагріваються за допомогою пари.
- Встановлення оптимальної величини рН. …
- Освітлення. …
- Розлив. …
- Стерилізація. …
- Контроль.
Підготуйте агаризовану живильне середовище. Найпростіше буде скористатися порошковим агаром. Вам знадобиться по 1.2 г (½ чайної ложки) на кожну 10-сантиметрову чашку Петрі. У теплостійкій ємності розведіть порошковий агар у 60 мілілітрах (¼ чашки) гарячої води.