На 1 літр самогону достатньо 2-4 грами дубової тріски. Час наполягання можна визначити самостійно. Зазвичай достатньо трьох тижнів, щоб напій набув ефекту бочки.

Кількість дубовий тріски необхідної на 1 літр самогону складає від 30 до 60 грн. У банку закладається необхідна кількість підготовлених дубових кубиків або паличок , заливається домашнім самогоном, герметично закривається і забирається в темне прохолодне місце терміном від 3 до 6 місяців.

Підготовка дубових чіпсів

  1. Наколіть кілочки з дуба необхідного розміру. …
  2. Кільця замочіть у холодній воді на добу. …
  3. Розчиніть столову ложку харчової соди у питній воді (5 літрів). …
  4. Добре промийте деревину під проточною водою.
  5. Промиту тріску залийте водою, залиште кипіти 40-45 хвилин.
  6. Тріски потребують додаткового просушування.