З вітамінів групи В, якими рясніє Хумусварто виділити вітамін В9 – фолієву кислоту. Ця речовина особливо потрібна вагітним для нормального розвитку плода. Щоб підтримувати нормальний рівень фолієвої кислоти у крові, жінкам дітородного віку рекомендується їсти побільше хумуса.
інгредієнти
- 250 г Нут
- 2-3 зубчики Часник
- 3 ст. л. Лимонний сік (або до смаку)
- 1/3 ч. л. Зіра
- 3 ст. л. Паста тахіні
- 3-4 ст. л. Оливкова олія
- 1/2 ч. л. Сіль
Хумус багатий вітамінами В1, В2, В5, В6, В9, РР, С, Е, К та мікроелементами: цинком, селеном, міддю, марганцем, фосфором, залізом, магнієм, натрієм, калієм, кальцієм. Страва благотворно впливає на загальне самопочуття, покращує стан шкіри, активізує роботу мозку.