У сучасній м'ясопереробці готується шляхом варіння парою в камерах з наступним запіканням. Також існує сиров'ялений і сирокопчений карбонад. Дешеві сорти карбонаду крім м'яса містять соєвий білок, а також для збільшення маси в нього закачують звичайну воду.

Варити курку потрібно на помірному вогні без кришки. У процесі варіння необхідно знімати піну, що утворюється. М'ясо можна зробити ароматнішим, додавши у воду цибулину, лавровий лист, мелений чорний перець або інші приправи. Їх треба додавати, коли вода з куркою закипить.

Так, у каструлі невеликі шматки зваряться за 30 хвилин, середні, вагою близько кілограма-півтора, – за годину-півтори, а великі, у тому числі на кістки, – за 2 години. У мультиварці невеликі шматки дійдуть до готовності за годину, середні за 2 години, а великі і на кістки приблизно за 3 години.