Отже, розіб'ємо процес приготування сусла із солоду на етапи:

  1. Купаж (комбінуємо різні сорти солоду).
  2. Дроблення (подрібнення) солоду.
  3. Затирання солоду (змішування з водою, варіння).
  4. Фільтрування.
  5. Охолодження.
  6. Зброджування.

Sep 8, 2015

Концентрат квасного сусла являє собою продукт, що отримується шляхом затирання у воді житнього та ячмінного солодів, житнього борошна, а також свіжопророслого ферментованого житнього солоду та ферментних препаратів.

Для різкості та пінності квасу добре застосовувати спосіб купажу. Це коли готовий квас розливається по пляшках, герметично закривається і ставиться на 12-24 години в холодильник. Тоді молочнокисле бродіння припиняється і щосили шпарять дріжджі, виділяючи вуглекислий газ рідина.