Отже, розіб'ємо процес приготування сусла із солоду на етапи:
- Купаж (комбінуємо різні сорти солоду).
- Дроблення (подрібнення) солоду.
- Затирання солоду (змішування з водою, варіння).
- Фільтрування.
- Охолодження.
- Зброджування.
Sep 8, 2015
Концентрат квасного сусла являє собою продукт, що отримується шляхом затирання у воді житнього та ячмінного солодів, житнього борошна, а також свіжопророслого ферментованого житнього солоду та ферментних препаратів.
Для різкості та пінності квасу добре застосовувати спосіб купажу. Це коли готовий квас розливається по пляшках, герметично закривається і ставиться на 12-24 години в холодильник. Тоді молочнокисле бродіння припиняється і щосили шпарять дріжджі, виділяючи вуглекислий газ рідина.