У домашніх умовах можна зробити так: купити охолоджене м'ясо, загорнути в пергамент або вафельний рушник і залишити в холодильнику на п'ять-шість днів, але не більше. Навіть за цей час якість м'яса помітно покращиться: воно стане м'якшим і насиченішим.

Кладемо стейк на розпечену сковорідку (гриль, мангал, барбекю). Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини. Потім злегка зменшуємо вогонь і досмажуємо перевертаючи на 180 градусів 2-3 хвилини для отримання гарного малюнка. стейк з вогню та даємо йому відпочити протягом 5 хвилин.

Статті та нотатки

  1. М'ясо має бути "визрілим". …
  2. М'ясо повинно "відпочити" в холодильнику близько 2-х годин, після розтину упаковки. …
  3. Стейки необхідно нарізати упоперек волокон. …
  4. Стейк змащуємо рослинним маслом, за бажанням додавши до нього різні трави, наприклад: розмарин або чебрець. …
  5. Готуємо стейк у 2 етапи.