Подрібнену морква викладіть на піднос шаром не більше 1 см. Сушіть її в розігрітій духовці до 65-70 градусів приблизно 6-8 годин в залежності від способу нарізки коренеплодів. При цьому кілька разів перемішуйте її. Для кращої циркуляції повітря, дверцята духовки злегка тримайте прочиненими.

Як зберігати сушену моркву Після сушіння морква слід витримати пару діб однієї загальної ємності, щоб волога, що залишилася в продукті, рівномірно розподілилася. Після цього овочі перекладають у герметичні скляні або жерстяні ємності або бавовняні пакети.

Перед тим, як зробити сушіння моркви в духовці, її необхідно бланшувати – варити в киплячій воді 20 хвилин і охолоджують у холодній воді. Можна сушити морква у домашніх умовах і без бланшування, але така морква швидко втратить смакові та корисні якості.