Щоб приготувати настій, вам знадобиться одна столова ложка ромашки та склянка гарячої води. Залийте рослину окропом, потримайте на водяній бані 25–30 хвилин, остудіть і процідіть. Використовуйте отриманий відвар як тонік для обличчя та шиї. Ще один варіант – заморозити розчин у формі для кубиків льоду. May 29, 2020

чайну ложку ромашки аптечною або пакетик із травою залити склянкою гарячої води, але не окропом. Після закипання вода повинна постояти 10 хвилин, щоб охолонути до 90-95 градусів, найбільш підходящих для заварювання будь-якого чаю. Наполягати під кришкою, як і звичайний чай, 5-10 хвилин.

Напій слід вживати після їжі, але не раніше, ніж за годину, тоді ромашка сприяє нормалізації травлення. Невикористану сировину після заварювання можна застосовувати у вигляді компресів та примочок.

Кому не можна Наприклад, її не слід пити під час вагітності. Проблема в тому, що ця рослина стимулює роботу яєчників, що призводить до підвищення рівня жіночого гормону естрогену в крові. У свою чергу це може призвести до викидня, так що з ромашкою треба бути настороже.